Recept ontbijtmuffins met blauwe bessen

16 apr, 2024

Een muffin als ontbijt? Ja zeker! Deze variant is heel voedzaam en gezond! Hiervoor laat je kind graag die boterham met hagelslag staan…. En het mooie is, ze staan ook nog eens zo op tafel! Bovendien zijn ze gluten- en suikervrij (met alleen natuurlijke fruitsuikers).

Wat heb je nodig (voor 12 muffins):
– 2 rijpe bananen
– 2 eieren
– 100 gram havermout
– 2 el amandelmeel
– 3 el ongezoete appelmoes
– een scheutje amandelmelk
– 125 gram (diepvries) bosbessen
– 1 tl wijnsteenbakpoeder
– snufje (keltisch) zeezout

Pureer de bananen, eieren en appelmoes met de staafmixer. Voeg de havermout, amandelmeel, bakpoeder en zout toe en roer goed door met een spatel. Voeg tot slot nog de melk toe, en als laatste de bosbessen. Doe ze in siliconen bakvormpjes (invetten niet nodig) en zet ze 20 minuutjes in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Eet smakelijk!