Goede voornemens…?

17 jan, 2024

Het nieuwe jaar is alweer een paar weken oud en veel mensen zijn vol frisse moed met hun goede voornemens begonnen. Maar oude gewoontes zijn hardnekkig en goede voornemens blijken voor veel mensen vaak maar moeilijk vol te houden. Vaak voelt het al gauw als een soort verplichting, iets niet mogen of juist moeten van jezelf, waardoor de motivatie langzaam afneemt. Zonde!

Zelf doe ik om die reden niet aan goede voornemens, al is de periode rond oud & nieuw natuurlijk wel een moment van stilstaan en reflectie. En op zulke momenten zie je vaak scherper waar ruimte is voor groei, welke behoefte aandacht nodig heeft en wat je graag anders zou zien in je leven.

Zo ontstond er bij mij toch ook een soort voornemen, al noem ik het zelf anders: ik heb mezelf namelijk een belofte gedaan. Om dit jaar vaker de natuur in te gaan. De ideale plek om mijn hoofd leeg te maken en mijn lichaam op te laden. De natuur is helend, heeft een rustgevende invloed op ons zenuwstelsel en zorgt dat we endorfinen (geluksstofjes) aanmaken waardoor we ons beter voelen. Een echte energiegever dus!

Een belofte aan mezelf voelt toch heel anders dan een voornemen. Krachtiger, maar ook positiever. Het klinkt meer als een kadootje aan mezelf, en dat voelt gelijk heel anders toch? En in feite is het dat ook…

Wat heb jij jezelf beloofd dit jaar..?